Menestyvä Oulu tarjoaa erinomaiset puitteet Taitaja-kilpailulle Print E-mail
Thursday, 15 April 2010 16:34
AddThis Social Bookmark Button
Unfortunately there is no translation available for this page

Vuoden 2010 Taitaja-kilpailuiden järjestyspaikka on Pohjois-Suomen taloudellinen keskus Oulu. Kaupunki on noussut lukuisien kehitysprojektiensa kautta menestystarinaksi, ja tarjoaa Taitaja-kilpailulle erinomaiset puitteet. Yhteistyö Taitaja-kilpailun kanssa oli Oululle looginen valinta, sillä se tukee erinomaisesti kaupungin tavoitteita.

 

– Meidän tavoitteenamme kaupunkina on profiloitua osaamiseen ja nuoriin, koska Oulussa on erittäin nuori ikärakenne. Jos jollakin seudulla tässä maassa on tulevaisuudessa kasvava määrä uutta työvoimaa, niin meillä sitä varmasti on. Pyrimme siihen, että saisimme nuoret entistä paremmin kiinnittymään Ouluun. Haluaisimme, että heidän olisi mahdollista pysyä täällä myös jatkossa ja että töitä löytyisi, kertoo Oulun kaupungin viestintäjohtaja Sirkka Keränen

 

Järjestämispaikan lisäksi Oulu tukee Taitaja-kilpailuja mm. tilojen vuokrissa, näkyvyydessä ja tarjoamalla liputuksen. Yhteistyö kilpailun kanssa ei kuitenkaan rajoitu ainoastaan varsinaiseen kilpailutapahtumaan, vaan näkyvyyttä ja tukea tarjotaan laaja-alaisesti huomattavasti pidemmällä aikavälillä.

 

Oulu näkee, että Taitaja-kilpailuilla on myös tärkeä merkitys ammattikoulutuksen arvostuksen lisäämiseksi. – On erittäin tärkeää, että nimenomaan konkreettiseen tekemiseen liittyvän koulutuksen arvostus nousisi Suomessa. Sodan jälkeenhän maassamme on alettu arvostamaan selkeästi enemmän yliopistokoulutusta ja muuta sivistävää koulutusta. Se on toki myös tärkeää, mutta jos jotain kuitenkin Suomessa oikeasti tarvitaan, niin aina tarvitaan ammattitaitoisia tekijöitä, pohdiskelee Keränen.

 

Vuonna 1604 perustettu Oulu on Pohjois-Suomen suurin kaupunki ja alueensa hallinnollinen sekä kaupallinen keskus. Kaupunki on erittäin tunnettu yhteistyökykyisistä ja osaavista ihmisistä, aktiivisuudesta kehitystoiminnan parissa, laadukkaista palveluista, monipuolisesta elinkeinorakenteesta sekä vahvasta taloudesta. Oulu on innovatiivinen mahdollisuuksien kaupunki, joka tarjoaa paljon erinomaisia vaihtoehtoja niin opiskeluun, työhön, tutkimukseen kuin kehitystoimintaankin.

 
In cooperation with:
toyota_fin_small iss_fin teknologiateollisuus_fin nrj_fin
oulu_fin electrolux_fin jalas_fin s-ryhma_fin
oakk luovi osekk_logo_rgb logo4