SkillsEnergy valloitti Torinrannan Print E-mail
Tuesday, 27 April 2010 22:31
AddThis Social Bookmark Button
Unfortunately there is no translation available for this page

Päivällä satanut räntä on väistynyt ja ilta-aurinko lämmittää Torinrantaan kokoontunutta väkijoukkoa. Ilmassa on odotusta ja yleisin kysymys tuntuu olevan, milloin Cheek esiintyy.  Taito Hyppynen etenee yleisön seassa ja halailee vastaantulijoita, toimittajakin saa osansa.

Maskotin vieressä kävelee opastaja ja itsekin Taito Hyppysenä Taitaja2010 -kisojen marssissa ja avajaisissa esiintynyt Soda.
”Meitä on neljä tyyppiä Taito Hyppysen roolissa ja me vuorotellaan eri ajankohtina. Tuo puku on muuten tosi kuuma.”

Lavan etualalla seisoskelevat Jenna ja Oona odottaen konsertin alkamista.
”Me tultiin kattoon lähinnä järkkäreitä”, tytöt tokaisevat.

Päivällä näytöslajissa kilpaillut Lauri on eksynyt torinrantaan matkalla kauppaan.
”Löysin itteni täältä. Vielä jatkuis kaks päivää kisoja, saapa nähdä. Ekan toiminnon jälkeen oltiin vielä johdossa, mutta nyt en yhtään tiiä, mikä on tilanne.”

”Paita pois!”

NRJ:n Aamupojista tuttu Renne kipuaa lavalle ja saa aikaan ensimmäiset kiljahdukset. Hän toivottaa yleisön tervetulleeksi ja saattelee oululaisen Starcrash-yhtyeen lavalle.

Keikka on tuskin ehtinyt alkaa, kun yleisöstä jo huudetaan: ”Paita pois!”
”Renne lupas ottaa, pyytäkää siltä”, kuuluu vastaus lavalta.

Starcrash lämmittelee yleisöä kappaleillaan ja Taito Hyppynen hyppää korokkeelle jammailemaan. Tunnelma kohoaa pikku hiljaa. Starcrash lopettaa keikkansa Taitaja2010 tunnuskappaleeseen Kädentaitaja, josta ilmaan jää lause ”Usko voittoon.” Tunnelma rauhoittuu hetkeksi.

Vartin tauon jälkeen NRJ:n Aamupojat pääsevät vauhtiin voimistaen äänentasoa. Eurodance raikaa. Aamupojat osaavat ottaa yleisönsä ja pyyntöön vastataan: Renne vetää paidan pois hetkeä ennen kuin häipyvät lavan uumeniin.

Tuomas, Ida ja Anni ovat tulleet kaverinsa houkuttelemana paikan päälle.
"Vähän kylmä on, mutta huikea meininki”, toteaa Tuomas.
”Aamupojat oli ihan hauskoja”, lisää Ida.

Taitajakisoissa he eivät ole vielä ehtineet käydä, mutta ovat kuulleet siitä kavereiltansa ja huomanneet mainoksia ympäri kaupunkia. Anni odottaa illalta jotain muuta kuin artisteja.
”Saaks täältä metrilakua? Sitä mä tulin täältä hakeen.”

”Tänään on bileet”

Noin 20.30 lavan täyttää odotettu Cheek. Viimeistään nyt jähmeämmätkin yleisön edustajat alkavat hytkyä ja pomppia käsi kohti taivasta. Hittejä satelee toisensa jälkeen ja porukka laulaa. Yleisön seassa on monenlaista tallustajaa. Pikaisen vilkaisun perusteella kuulijakunta lienee ikähaarukalla 1-70 vuotta ja kaikilla on bileet, siitä ei ole epäilystä. Ensiapuryhmä tanssii joukon keskellä.

”Täällä on ollut rauhallista, Ouluhallilla on päivän aikana tullut nilkan nyrjähtämisiä ja pieniä haavoja mutta ei suurempia”, kertovat Oulun seudun ammattiopiston ensihoidon opiskelijat.

Ensihoidon ryhmä varautuu olemaan paikalla vielä hetken konsertin jälkeenkin.
”Toivottavasti ei tule tappeluja, joitakin merkkejä sellaisesta on tässä ollut, mutta eiköhän kaikki suju rauhallisesti konsertin jälkeenkin.”

Cheek ei malttaisi lopettaa
”Meille näytetään tuolta, että ollaan jo yliajalla, mutta otetaan Oulu vielä yks!”
Ja yleisö kiljuu innoissaan.

Noin 21.30 aikaan Torinranta hiljenee, aurinko laskee teatterin taakse ja porukka valuu takaisin omiin koloihinsa. Seuraava kilpailupäivä on jo mielessä.

Sanna Virtanen-Laikari

 
In cooperation with:
toyota_fin_small iss_fin teknologiateollisuus_fin nrj_fin
oulu_fin electrolux_fin jalas_fin s-ryhma_fin
oakk luovi osekk_logo_rgb logo4