Taitaja-tiimin kuulumisia
Taitaja 2010 on onnellisesti ohi Print E-mail
Written by Marsa Jurvakainen   
Monday, 14 June 2010 14:15
AddThis Social Bookmark Button
Unfortunately there is no translation available for this page

Olen odottanut keväällä tätä, että saan kirjoittaa viimeisen blogin. Ei sillä etteikö taitajia ollut kiva tehdä, mutta kieltämättä olo on helpottunut. Tosin näiden lopputöiden kanssa on mennyt aika niin tiiviisti, että en ole ehtinyt fiilistelemään vielä yhtään. Kuitenkin sisimmässä on sellainen kiva olo siitä, että kaikki meni hyvin ja mitään isompaa haaveria ei sattunut.

Ne tavoitteet joita asetimme tapahtumalle ja tälle koko projektille täyttyivät kiitettävästi. Siitä kuuluu suuret kiitokset kaikille mukana olleille tahoille ja henkilöille. Lajivastaavat tekivät huikean suorituksen. Meillä oli sisäinen kilpailu, jossa kaikki voittivat. Kilpailtiin siitä, että mikä lajeista on parhaiten järjestetty, ja selkeästi kaikki lajit toimivat niin hyvin, että jokainen voi olla tyytyväinen tulokseensa. Samoin toimi lukuisat tiimit. Opettajien ja opiskelijoiden yhteistyö oli hyvää ja kaikki toimet ja tulokset sen mukaisia.

Oulun seudun päättäjät, kansanedustajat sekä monet yritysten edustajat osallistuivat neuvottelukuntaan. Neuvottelukunta kokoontui kolme kertaa. Saimme näin hyvin arvovaltaisen tukijoukon ikään kuin lippulaivaksi projektillemme, suuret kiitokset neuvottelukunnan jäsenille.

Lähes 450 yritystä ja oppilaitostahoa oli virallisena yhteistyökumppaninamme. Ilman heidän merkittävää mukana oloa ei taitajia voitaisi toteuttaa nykyisessä mittakaavassa. Haluan kiittää teitä kaikkia tahoja siitä, ja toivon, että olette jatkossakin kehittämässä ammatillista koulutusta. Koulutusta kehittämällä on yhteiskuntia kautta maailman historian muutettu ja kehitetty. Olette vaikuttamassa näin koko Suomen kehittymisen suuntaan ja laatuun.

Meidän oma organisaatio sekä ammattikorkea ja ammattiopisto ovat olleet kiitettävästi mukana järjestämässä resursseja ja oheisohjelmaa. Saimme varsin paljon kiitosta niin avajaisten kuin päättäjäistenkin ohjelmista. Taitaja toimiston tekijät niin päätoimiset kuin osa-aikaiset ovat olleet tärkeässä roolissa kukin, että tapahtuma onnistui niin hyvin kuin saatoimme havaita.

Opetusministeriö ja opetushallitus sekä Skills Finland ovat edesauttaneet taitajatapahtuman toteutuksessa. Ilman heidän apuaan kilpailun mittakaava olisi minimaalinen nykyiseen verrattuna.

Kaikkia tahoja en varmaan muista huomioida, mutta kukin järjestämiseen tavalla tai toisella osallistunut voi olla tyytyväinen suoritukseensa.  Ja suurelle yleisölle kuuluu suuret kiitokset, ilman yleisön runsaslukuista osallistumista tapahtumaan, olisi koko taitajakilpailu merkityksetön. Tapahtumassa kävi yhteensä 51 111 vierasta.

Tästä jatkamme syksyllä. OSAO:n yksiköistä ja koulutusaloilta toivotaan vilkasta osallistumista jälleen Kuopion taitajakisojen semifinaaleihin. Lajivastaavat osallistuvat elokuussa ohjausryhmäkokouksiin Kuopiossa ja ovat antamassa seuraavalle järjestäjälle arvokasta tietoa ja tukea.

Hyvää kesää ja ansaittua lomaa meille kaikille.

Samppa

 
VIP-kisapassit tulossa Print E-mail
Written by Marsa Jurvakainen   
Sunday, 18 April 2010 11:53
AddThis Social Bookmark Button
Unfortunately there is no translation available for this page

Kisapassitehdas käy kuumana Taitaja-toimistossa. Ensimmäiset VIP-passilähetykset kolahtavat postiluukuista tiistaina 20.4.

16042010001

 
Varaslähtö rakentamiseen Print E-mail
Written by Jukka Tammenpää   
Thursday, 15 April 2010 19:38
AddThis Social Bookmark Button
Unfortunately there is no translation available for this page

Laskuri näyttää 11p 11h 30min.

Esirakennustöitä on tehty hiukan toista viikkoa. Telttatoimittaja MSP Event Oy on pystyttänyt messuaukion teltat ja niissä on jo lämmityksetkin päällä.

Itse Taitaja -tapahtuman rakentamista olemme aloittaneet varovasti muutaman lajin osalta, OSAO -teltassa. Rakennuslajien puitteet alkaa olla valmiina. Tällainen kevyt aloitus on mukavaa verryttelyä ensi maantaina alkavaan, viikon mittaiseen "rypistykseen" jonka aikana rakennetaan kaikki muut lajit ja kisojen vaatima tekniikka.

Toimistossa ja myös täällä rakennustoimistossa on ollut jonkunlainen kuhina kun viime hetken töitä on tehty. Pientä "kutinaa" tuntuu kaikilla jo olevan. Nyt vain odotellaan että viikonlopun rakennusmessut saadaan pois alta että me päästään tositoimiin. Mukavaa kun tapahtuu. Smile

 
Taitaja 2010 -suojelijan tervehdys Print E-mail
Written by Timo Lankinen   
Tuesday, 06 April 2010 07:35
AddThis Social Bookmark Button
Unfortunately there is no translation available for this page

 

Taitaja2010-kilpailut antavat näytön suomalaisesta huippuosaamisesta. Kilpailu on ammatillisen huippuosaamisen näyttämö, joka tarjoaa tietoa, kokemuksia ja elämyksiä kaikille ammattiosaamisesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille.

Nuoret ammattiensa parhaat tavoittelevat Suomen mestaruuksia yli 35 lajissa. Nuoret osaajat näyttävät taitojaan, oppivat ja kasvavat ammatillisesti. Kilpailu edistää korkeaa motivaatiota, kehittää kykyä suunnitella ja organisoida työtä tehokkaasti ja tehdä työtä paineen alla. Se vahvistaa ymmärrystä korkean laadun ja osaamisen merkityksestä nykyaikaisessa yhteiskunnassa. Kilpailussa tähdätään korkealle. Kilpailussa näytetään hyvää osaamista ja päättäväisyyttä. Kilpailussa keho, mieli ja sydän viritetään avoimiksi, tietoiseksi - ammattiosaaminen on taitoa, tahtoa ja tunnetta.

Taitaja2010 on ammattikoulutuksen suurin vuosittainen tapahtuma. Se vahvistaa ammattikoulutuksen arvostusta. Yhteistyö elinkeino- ja työelämän kanssa on tiivistä. Tärkeätä on vahvistaa koko suomalaisen työelämän tarvitseman osaamisen ketjua. Pitkäjänteisestä yhteistyöstä osaamisen kehittämiseksi on hyötyä kaikille osapuolille.

Tapahtumassa kohtaavat myös ammatillista suuntautumista pohtivat peruskoululaiset ja heidän opinto-ohjaajansa. Tiedon ohella tärkeää on arkielämän ulottumattomissa olevan huippuosaamisen näkeminen ja kokeminen.


Taitajatapaamisiin Oulussa,

Timo Lankinen
Pääjohtaja

timo lankinen_netti

 

 

 
Friday on my mind Print E-mail
Written by Juho Paaso-rantala   
Thursday, 01 April 2010 19:49
AddThis Social Bookmark Button
Unfortunately there is no translation available for this page

Nyt kun olen valmis puhumaan, minun täytyy nöyränä tunnustaa etten voi koskaan saavuttaa sitä suurta voittoa, josta olen haaveillut. Voitonriemun sijasta  olen saanut kohdata kauhun, ja keskusteluni teidän kanssanne ei tule olemaan ylpeilyä voitosta, vaan avun ja neuvojen anelua jotta voisin pelastaa sekä itseni että maailman kauhulta, jonka laajuutta ei ihmisjärki voi koskaan kyetä täysin käsittämään.
-H.P.Lovecraft

Aivan noin Lovecraftinen stressi ei sentään vielä ole, ainakaan allekirjoittaneella, eikä mitään mitä ei latte aamuisin sekä pari kahvitaukoa kurissa pitäisi.

Aamu toimistolla alkaa sillä, että korkkaan take-away latten, luen sitä juodessani läpi aamun sähköpostit. Tässä menee ehkä tunti ja saatan vielä ehtiä tehdä muutaman nopean tehtävän niistä ennen kuin noin yhdeksältä käväisen kahvihuoneessa santsikupillisella.

Poikkeuksetta siellä on sitten joka aamu joukossa tusinan tehtävää, jotka vievät aikaani ennen kuin pääsen jatkamaan viime kuukausien eeposta.

Logot. Se on kauhu, josta puhutaan vaieten ja jopa vaietaan mahdollisimman hiljaa. Taitajilla on noin 350 yhteistyökumppania, joiden logot tulee asettaa omiin kansioihinsa verkkolevylle painotaloa varten. Näistä iso osa pitää jollakin tavalla käsitellä oikeaan formaattiin tai pyytää kokonaan uusi. Sen jälkeen se pitää mahdollisesti laittaa nettisivuille sekä ruotsinkieliselle sivulle myös. Tämän lisäksi meitä työllistää eri listojen pitäminen ajan tasalla jotta tiedettäisiin, että kellä on yhteistyösopimus, onko se allekirjoitettu, onko se tullut meille asti ja millainen näkyvyys heille annetaan. Voitte uskoa että siinä on savottaa muillekin kuin minulle.

Tällä viikolla olen poikkeuksellisesti päässyt sentään lähtemään kotiin ennen viittä. En silti epäile hetkeäkään, etteikö kiire tästä kisojen lähestyessä vain yltyisi. Kokonaisia työviikkojakaan on enää kolme!

Illalla hiljennyn kuuntelemaan kuinka työpuhelin kilkattaa saapuvista sähköposteista seuraavaa aamua odottamaan. Oikeasti mieliala on kuitenkin positiivinen, sillä mukava työporukka osaltaan auttaa jaksamaan päivästä päivään ja joka tapauksessa on jo varmaa että näistä tulee mahtavat kisat.

 

Hyvää pääsiäistä itse kullekin säädylle toivottaa,

Webmaster Juho

 

Viikko Taitajissa:

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 1 of 7
In cooperation with:
toyota_fin_small iss_fin teknologiateollisuus_fin nrj_fin
oulu_fin electrolux_fin jalas_fin s-ryhma_fin
oakk luovi osekk_logo_rgb logo4