Ruutia ja hälytyksiä Calgaryssä Print E-mail
Written by Marsa Jurvakainen   
Wednesday, 02 September 2009 13:33
AddThis Social Bookmark Button
Unfortunately there is no translation available for this page

Me Skills Finlandin Experience-matkalaiset saavuimme Kanadan Calgaryyn tiistaina puolilta päivin. Järjestyksssään 40. World Skills on  alkamassa. Pääsimme seuraamaan kisojen avajaisia lämpöisessä illassa. Avajaiset oli rakennettu ulos Stampede Grandstand -raviradalle, jonka katsomosta oli hyvät näkymät suurelle lavalle. Kilpailutapahtuma pidetään samaisessa Stampede-keskuksessa. Junaa odotellessa nimesimme paikan jo suomalaisittain Tampereeksi, siltä nimi suomalaisittain lausuttuna kuulostaa....Kisapaikka on vajaan kahden kilometrin päässä Calgaryn keskustasta ja matkan taittaa sujuvasti kävellenkin.

Avajaiset olivat mahtipontiset. Ohjelmassa oli totuttuun tapaan maajoukkueiden esittelyt, puheita, musiikkia ja tanssia. Itse Kanadan pääministeri Stephen Harper kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan. Ohjelmaa säesti pyrotekniikka, jota oli niin paljon, että ruuti haisi viimeisille penkkiriveille asti. Ilotulitus meni överiksi. Tuskin Oulun kisoissa nähdään vastaavaa tulittelua. Räiskeen ja hittibiisien kimaran vastapainoksi olisin kaivannut hivenen korkeammalle tasolle vietyä taiteellisuutta. Stetsoni kuuluu kulttuuriin, niitä näkyi avajaisissa satoja. Mekin saimme omamme jo lentokentällä.

Pyrotekniikka ei jäänyt vain avajaisiin: heräsimme järkyttävään palohälytyssireeniin yöllä klo 3.20. Ei auttanut kuin kerätä tärkein omaisuus, pukea vaatteet ja sännätä ulos. Unenpöpperöiset hotellivieraat seisoskelivat yöpuvuissaan ja aamutakeissaan hotellin edessä seuraamassa, kun palokunta saapui paikalle. Nopeimmilla oli matkalaukut mukana. Vartin odottelun jälkeen saimme palata huoneisiimme. Siinä oli tämän yön unet. Aikaero -9 tuntia hieman painaa, uni ei tule. Ajan voi käyttää hyödyksi vaikka blogia kirjoittamalla. WSC alkaa huomenna, kirjoittelen kisatunnelmia kun ennätän.

02092009036

img_1194

img_1233

Kommentit
Lisää Uusi Etsi RSS
+/-
Kirjoita kommentti
Nimi:
Sähköposti:
 
Kotisivu:
Otsikko:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Ole hyvä ja kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
In cooperation with:
toyota_fin_small iss_fin teknologiateollisuus_fin nrj_fin
oulu_fin electrolux_fin jalas_fin s-ryhma_fin
oakk luovi osekk_logo_rgb logo4