Kilpailijoiden bongausta ja tekniikan havaintoja Print E-mail
Written by Jukka   
Friday, 04 September 2009 05:34
AddThis Social Bookmark Button
Unfortunately there is no translation available for this page

Tänään oli kilpailujen 2. päivä. Jotkut väittävät että helpoin päivä kilpailijoille, kun alkukankeus on sulanut. Huomisesta odotetaan pahinta päivää mutta katsotaan nyt miten on.

Tavoitteenani on ollut teknisen toteutuksen tarkkailun lisäksi bongata kaikki suomen joukkueen kilpailijat. Muutamaa lukuunottamatta kaikki onkin löydetty ja kuvattu. Huomenna on löydettävä ne puuttuvat yksilöt.

Tällä hetkellä omasta joukkueesta parhaiten on jäänyt mieleen tietenkin ehdoton suosikkini, "oman kylän" (siis Vaasan) tyttö, Heidi kauneudenhoitolajista. Toki monia muitakin on, kuten muuraustöiden Ville, jonka työtä olen seurannut ja uskon hänen olevan tuloksissa varsin korkealla.

Tekniikan osalta joitakin huomioita.
Lajiaitoina on kiinnostavat putkikonstruktiot, joihin on ripustettu verhot. En voi moittia tätä toteutustapaa, ajatellen varsinkin omien kisojen todella tiukkaa purkuaikaa. Tämäntyyppiset lajiaidat olisi purettu tunnissa meidän tapahtumassa.
Trussirakenteita ei ole käytetty lainkaan vaan sähkö- ja putkivedot on viety pitkin lattiaa ja käytäväkohdat on jouduttu suojaamaan  luiskatuilla vanerikorokkeilla. Ei kaikkein paras toteutus liikkumisen kannalta, mutta en ole huomannut niistä olleen kovin suurta haittaakaan. Eiköhän meidän tapahtumassa kuitenkin käytetä hyväksi havaittua trussijärjestelmää.
Telttarakenteet ovat täällä aivan valtavat. Jotkut telttahalleista on jopa 50mx120m kokoisia. Eilisen helteen takia ongelmaksi muodostui korkea lämpö. Sitä koitettiin lievittää avaamalla telttojen liepeet että ilma pääsisi kiertämään paremmin. Tänään iltapäivällä myrskyksi yltynyt tuuli oli yllättää järjestäjät ja heille tulikin kiire sulkea kaikki avatut liepeet. Tuon kokoisten rakennusten alle kun tuuli sopivasti pääsee, niin mikään kiinnitys ei jaksa vastustaa sitä nostetta mikä tuhansien neliöiden purjeet aiheuttaa. No, ilmakin viileni sopivasti joten tänään ei samanlaista ongelmaa ilmeisesti lämmön kanssa ollut.
Pitäisiköhän meidän varautua Oulussa sitten viilennykseen vai lämmitykseen? Huhtikuussa saattaa olla hyvääkin säätä mutta sanoisin että liepeet pidetään kyllä visusti kiinni :)

 

 

Kommentit
Lisää Uusi Etsi RSS
+/-
Kirjoita kommentti
Nimi:
Sähköposti:
 
Kotisivu:
Otsikko:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Ole hyvä ja kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
In cooperation with:
toyota_fin_small iss_fin teknologiateollisuus_fin nrj_fin
oulu_fin electrolux_fin jalas_fin s-ryhma_fin
oakk luovi osekk_logo_rgb logo4