Tuloksia odotellessa Print E-mail
Written by Marsa Jurvakainen   
Sunday, 06 September 2009 16:00
AddThis Social Bookmark Button
Unfortunately there is no translation available for this page

Eilen oli viimeinen kilpailupäivä. Lähes kaikki lajit saivat työnsä päätökseen klo 14 mennessä. Kilpailijat olivat väsyneitä, mutta helpottuneita. Osa ruoti suoritustaan kriittisesti: yksi oli aloittanut liian hitaasti ensimmäisenä kilpailupäivänä, raaka-aine oli ollut toisenlaista kuin Suomessa käytetään tai kisahallin kuumuus oli vaivannut. Eräs kilpailija sanoi, että on vaikea uskoa, että nyt pitkä harjoittelukausi ja kisa on ohitse. Kilpailupäivät menivät ohitse hujauksessa. Myös expertit ovat tehneet yli 12 tuntisia työpäiviä. Eilen lienee ollut pisin päivä, kun oli aika laskea lopulliset tulokset. Kilpailijoiden rankkaaminen paremmuusjärjestykseen on usein pitkän kädenväännön ja neuvotteluiden tulos. Päättäjäiset ovat tänään illalla. Laitan näille sivuille tulokset pikimmiten palkintojenjaon jälkeen.

Kisojen lisäksi olen tallustellut pitkin Calgaryä. Paikalliset sanovat, että kaupunki oli vielä 20 vuotta sitten cow town. Talviolympialaiset vuonna 1988 tekivät paikalle face liftin. Muistattehan, että Matti Nykänen voitti kaikki mäkikisat juuri täällä Calgaryssä -88. Tätä nykyä leipä irtoaa öljystä, teknologiasta ja filmiteollisuudesta karjatalouden ohella. Edelleenkin bootsit, inkkarit, isot (ja niin herkulliset) pihvit ja rodeo ovat osa täkäläistä kulttuuria. Kaupungissa on reilu miljoona asukasta, mitä on vaikea uskoa, sillä keskusta on käytännössä sama kuin yksi kävelykatu.

Sää vaihtelee nopeasti. Se johtuu Kalliovuorilta puhaltavista tuulista. On kuulemma aivan tavallista, että aamulla on pakasta -17 C ja iltapäivällä lämmintä +17 C.

Tässä muutamia otoksia viimepäiviltä. Kisoissa on ollut reilusti kävijöitä, tavoitteena oli yhteensä 250 000 katsojaa. Nuoria koululaisia on tuotu kisoihin yhteensä 250 bussillista kahden päivän aikana! Expertti Hannu Kesti ja Suomen automaalarikilpailija Harri Jalonen esittelevät kilpailutyötä minuutti kisan päättymisen jälkeen. Alimmainen kuva on näpsäisty Kalliovuorten huipulta.

tuloksiaodotellessa1

tuloksiaodotellessa2

tuloksiaodotellessa3

tuloksiaodotellessa5

tuloksiaodotellessa4

Kommentit
Lisää Uusi Etsi RSS
+/-
Kirjoita kommentti
Nimi:
Sähköposti:
 
Kotisivu:
Otsikko:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Ole hyvä ja kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
In cooperation with:
toyota_fin_small iss_fin teknologiateollisuus_fin nrj_fin
oulu_fin electrolux_fin jalas_fin s-ryhma_fin
oakk luovi osekk_logo_rgb logo4