Taitaja 2010 lähestyy Print E-mail
Written by Mauri Koivunen   
Tuesday, 23 February 2010 08:22
AddThis Social Bookmark Button
Unfortunately there is no translation available for this page
Nuorten ammattitaidon SM-kilpailujen alkuun on enää 62 päivää. Tapahtuma on paisunut viime vuosien aikana laajuudeltaan uuteen mittakaavaan verrattuna 1990-luvun tilanteeseen. Nykymittakaavassa se järjestetään ensimmäistä kertaa Pohjois-Suomessa.

Tällä kertaa kilpaluihin osallistuu ennätykselliset 450 semifinaalivaiheen läpäissyttä osanottajaa, ulkomaiset mukaan lukien. Suuri joukkue on Oulun ammattiopistolla yhteensä 41 edustajaa. Kilpailujen tiedottaminen näyttää purevan nyt hyvin, koska tapahtuma tunnistetaan yrityksissä ja suuren yleisön keskuudessa. Toivottavasti tämä myös takaa tavoitteena olevan 50 000 yleisömäärän saavuttamisen. Jo ennakkoon on selvää, että näin suuri tapahtuma sekoittaa koko kaupungin elämän, kun tänne saapuu tuhansia ulkopaikkakuntalaisia vierailulle. Liikenne ja pysäköinti muodostavat suurimman haasteen yleisön liikkuvuudelle ja koko kaupungin elämälle.

Uusien yhteistyökumppanien hankinta oli vielä syksyllä melko nahkeaa taloustilanteen ja tapahtuman tunnettavuuden puutteen vuoksi. Aikaisemmin mukana olleet yrityskumppanit sen sijaan olivat usein halukkaampia jatkamaan hyödylliseksi kokemaansa yhteistyötä. Vuoden lopulla ja alkuvuodesta tilanne kuitenkin parani huomattavasti niin, että nyt on jo yli 250 kumppania tulossa mukaan. Seuraavan parin viikon aikana varmistunee vielä useita yhteistyösopimuksia niin, että tavoitteeksi asetettu 300 kumppanin raja saavutettaneen.

Tunnen jo pientä helpotusta koko syksyn vaivanneeseen huoleen kumppanuusyhteistyön sujumisesta. Vaikka en itse ole pystynyt vaikuttamaan kuin välillisesti kumppanuussopimusten syntyyn, olen kokenut olevani suuressa vastuussa asian onnistumisesta. Olen erittäin iloinen siitä, että monet lajivastaavat ryhtyivät työhön jo varhain syksyllä. Niinpä näissä lajeissa on myös saatu erittäin hyvin kilpailujen läpiviennin kannalta elintärkeitä yhteistyösopimuksia.

Pääyhteistyökumppaneita on tällä kertaa kaikkiaan 10. Vaikka yrityskumppanien määrä Vaasan tapahtumaan nähden väheni, niin onnistuimme paikkaamaan puutetta koulutus ja mediakumppaneilla. Erinomaisen tärkeää on se, että myös Oulun kaupunki lähti mukaan pääyhteistyökumppanina tukemaan tapahtumaa, kun se on nyt muutekin temppelin harjalla kuntayhteistyön mahdollisessa laajenemisessa.

Kovin ponnistus on vielä edessä, mutta uskon, että kaikki osapuolet työskentelevät täysillä tapahtuman onnistumiseksi ja osallistujien tyytyväisyyden takaamiseksi. Toivon sydämestäni, että kaunis ja lämmin kevätsää hellisi meitä huhtikuun viimeisen viikon ajan.

Mauri Koivunen
yhteyspäällikkö

Kommentit
Lisää Uusi Etsi RSS
+/-
Kirjoita kommentti
Nimi:
Sähköposti:
 
Kotisivu:
Otsikko:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Ole hyvä ja kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
In cooperation with:
toyota_fin_small iss_fin teknologiateollisuus_fin nrj_fin
oulu_fin electrolux_fin jalas_fin s-ryhma_fin
oakk luovi osekk_logo_rgb logo4