Ouluhalli tömdes av Mästare Skriv ut Skicka sidan
AddThis Social Bookmark Button
MÄSTARE 2010 -PRESSMEDDELANDE                    30.4.2010

Ouluhalli tömdes av Mästare

Mästare 2010 –tävlingarna som tog slut igår lyckades enligt arrangerarna som helhet bra.

Mästare 2010 –tävlingarna i Ouluhalli tog slut igår vid middagen och nerrivningen börjades med detsamma. Hallen ska nämligen överlämnas till annat bruk senast idag fredag kl 18.00.

På torsdagen hade tävlingskök, skönhetssalonger och datacentralen som byggts i Ouluhalli redan försvunnit under ett par timmar. Vid tolvtiden på fredag var städningen redan i full fart.

"Nerrivningen har gått utan några problem och ligger bra till ", fastställer informationschefen för evenemanget Marsa Jurvakainen.

Tävlingens projektledare Sauli Jaara uppskattade under evenemanget att nerrivningen kommer att vara ett slags FM-rekord: över 20 km elledningar, over 2 km vatten- och avloppsledningar, över 3 km datateknikkablar och ca 1,5 grenstaketer m.fl. skulle rivas ner.

"Att riva ner hela grenområdet under ett dygn var en uppmaning men vi har hållit tidtabellen ", påpekar Jaara.

En bra helhet

Enligt tävlingsarrangerarna var Mästare 2010 –evenemanget väldigt lyckat som och det har fått mycket pris.

"Huvudprioriteten var att grenarna skulle lyckas och att tidtabellerna skulle hållas, och vi lyckades i dessa ", berättar Jurvakainen.

Tävlingsledare Jaara berättade på pressinfot igår att en del små problem uppstod under tävlingsdagarna men att de löstes snabbt. "Jag har alltid sagt att en fågel som lär sig att flyga faller säkert de första gångerna men den dör inte av det”, beskrev tävlingsledaren.

Debutanten utsågs till Mästarnas mästare

”Jag vann en bil!” ropade Mette Pökelmann som valdes till Mästarnas mästare när hon såg sin tränare efter prisutdelningen.

Pökelmann, som representerade Axxell i grenen Hästskötsel deltog Mästare-tävlingarna för första gången.
”Det har varit en extremt bra upplevelse, även om jag var väldigt nervös. Man lär sig otroligt mycket på tävlingen och jag kommer säkert att ha nytta av detta upplevelse i framtiden. Vi på Hästskötsel hade en bra laganda och stämning. Arrangemangen i Uleåborg var fina och jag tycker att allting har funkat bra, också tvåspråkigheten”, kommenterade Pökelmann som har svenska som modersmål.

Pökelmann kommer från Raseborg och studerar kombinerade studier i Axxell Kimito. Hon berättar att hon inte hann förbereda sig så mycket för Mästare-tävlingen.

”Mette är jättebra till att börja med, så hon behövde inte träna särskilt för tävlingen. Det känns otroligt skönt och jag är väldigt stolt över vår tjej”, säger Pökelmanns tränare Jennie Westerlund.

För Pökelmann som trivits med hästar sedan hon var nio var studier inom hästbranschen det naturliga valet och nu belönades tillgivenheten.

”Det var en tuff tävling och otroligt att vinna guld. Och sen kom detta med Mästarnas mästare, det känns jättebra”, berättar den förbluffade Pökelmann.
 

Kontaktuppgifter

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä
Mästare 2010 Uleåborg
Torikatu 21, 3. vån.
90100 Uleåborg
info@taitaja2010.fi

Samarbetspartners:
toyota_fin_small iss_finnrj_fin teknologiateollisuus_fin jalas_fin
oulu_fin electrolux_fin

porho

s-ryhma_fin
oakk luovi osekk_logo_rgb logo4