Taitajat ylös, ulos ja liikkeelle! Tulosta Kerro kaverille
AddThis Social Bookmark Button

TAITAJA 2010 -TIEDOTE                                 28.4.2010

Taitaja-kilpailuja ei käydä pelkästään kilpailemisen riemusta, vaan opiskelijat kehittävät osaamistaan myös työelämää varten. Yhteistyökumppaneilta saattaakin poikia työpaikkoja osaaville taitajille.

Ylös, ulos ja liikkeelle! Näin kehottavat Pohjois-Karjalan ammattiopiston Yrittäjyys-lajin finalistijoukkue. Taitaja-kisojen ensimmäisen päivän jälkeen johtoasemassa olevat pohjoiskarjalaiset ovat ideoineet liikuntakeskus yrityksen nimeltään Get Up & Go!

Toisena kisapäivänä tulevaisuuden nuoret yrittäjät laativat päät yhdessä liiketoimintasuunnitelmaansa. Yrittäjyys on tänä vuonna ensimmäistä kertaa virallisena kilpailulajina, kun parina edeltävänä vuonna lajia on harjoiteltu näytöslajina.

Yrittäjyys-kilpailu huipentuu torstaina viimeisenä kilpailupäivänä Ouluhallin vieressä sijaitsevalla NRJ Areenalla kello 10.30 alkavassa tapahtumassa. Kaikki joukkueet esittelevät tilaisuudessa yleisölle oman yrityksensä.

Taitaja-kilpailujen toinen kisapäivä keräsi yli 24 000 kävijää. Yhteensä kävijöitä on kahden ensimmäisen päivän aikana ollut reilut 40 000, joten 50 000 kävijän tavoite täyttynee viimeisen kilpailupäivän aikana.

Rekrytoijat liikkeellä

Yritteliäät ammattiopiskelijat ovat haluttua työvoimaa myös yritysmaailmassa. Yhteistyökumppaniyritykset kärkkyvät Taitajissa parhaita tekijöitä rekrytoitaviksi. Kilpailujen täkynä onkin suomenmestaruuksien lisäksi mahdollinen työpaikka oman alan yrityksessä.

"Me haluamme tietysti parhaat ihmiset meille töihin", kertoo ISS:n Oulu-Kainuu-alueen palvelujohtaja Tuija Kämä.

ISS on kolmatta vuotta mukana Taitajien pääyhteistyökumppanina. ISS onkin luvannut kesätyöpaikan ISS:n yhteistyölajien suomenmestareille.

Tänä vuonna ISS on ensimmäistä kertaa myös erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-kilpailujen yhteistyökumppanina.

"Yhteistyö TaitajaPLUSsan kanssa on meille luontevaa. Me pystymme tarjoamaan erilaisia työtehtäviä, joissa on mahdollista huomioida työntekijän erityistarpeet", Kämä kertoo.

Pulpetti aikuisten koossa

Keskiviikkona Taitaja-tapahtuma levittäytyi myös Oulun Rotuaari-kävelykadulle. OpinTorilla aikuiskoulutusalan asiantuntijat jakoivat tietoa ja rohkaisua aikuisille, jotka harkitsevat uudelleen siirtymistä pulpetin ääreen.

Uraohjauskouluttaja Kai Latvalehto Oulun aikuiskoulutuskeskuksesta muistuttaa, että monikaan ei nykyään pärjää enää vain yhdellä koulutuksella. Latvalehdon mukaan nykypäivän muotisana on itseohjautuvuus, joka tarkoittaa opiskelijan kykyä suoriutua omatoimisesti opinnoistaan.

”Aikuinen ei ole yhtä nopea oppimaan, kuin nuori, mutta aikuiset ovat pitkäjänteisiä ja heidän motivaationsa on ihan toista luokkaa, se on oppimisessa se tärkein tekijä. Aikuisilta löytyy myös elämänkokemusta. Oman alan löytää omien vahvuuksien kautta”, Latvalehto kertoo.

Taitajien välitulokset löydät täältä: ../lajit/vaelitulokset.

Lisäksi median käytössä ovat tapahtuman juttu- ja kuvapankit, jotka löytyvät osoitteesta ../medialle.

 
Yhteistyössä:
toyota_fin_small iss_finnrj_fin teknologiateollisuus_fin jalas_fin
oulu_fin electrolux_fin

porho

s-ryhma_fin
oakk luovi osekk_logo_rgb logo4