Mette Pökelmannista vuoden 2010 Taitajien Taitaja Tulosta Kerro kaverille
AddThis Social Bookmark Button

TAITAJA 2010 -TIEDOTE                      29.4.2010

Mette Pökelmannista vuoden 2010 Taitajien Taitaja

Tämän vuoden Taitajien taitaja arvostaa ammatillista koulutusta ja ymmärtää koulutuksen merkityksen koko elämänkaarelle. Oulun Taitaja-kilpailut keräsivät yleisöä kaikkiaan 51 000 kävijää.

Kolmipäiväiset Taitaja 2010 -kilpailut saivat torstaina arvoisensa päätöksen juhlallisissa päättäjäisissä, joissa julkistettiin tämän vuoden Taitajien Taitaja. Oman alansa ehdottomaksi ykköseksi ja ammatillisen koulutuksen keulakuvaksi jury valitsi tänä vuonna Mette Pökelmannin Raaseporista Axxellin oppilaitoksesta. Pökelmann kilpaili Hevostenhoito-lajissa.

Jury perusteli päätöstään seuraavasti: "Kilpailija on osoittanut erinomaisia taitoja omassa lajissaan kolmen kilpailupäivän ajan. Hän on positiivinen, iloinen ja omaa loistavat sosiaaliset taidot. Hän on ollut  kilpailupäivien ajan erittäin ystävällinen ja humioinut kanssakilpailijat sekä lajin toimijat. Hänestä välittyy kunnioitus ja ylpeys omaa ammattialaansa kohtaan. Hän on energinen, ulospäin suuntautunut ja kielitaitoinen. Taitajien taitajaksi valittava kilpailija on erinomainen ammatillisen koulutuksen edustaja ja esimerkki muille nuorille. Hän ymmärtää koulutuksen merkityksen koko elämänkaarelle."

Pökelmann toimii vuoden ajan ammatillisen koulutuksen edutajana. Palkinnoksi Taitajien Taitaja saa vuodeksi käyttöönsä Volkswagen Golfin. Auton avaimet voittajalle luovuttivat päätösjuhlassa Skills Finland ry:n puheenjohtaja ja Opetushallituksen pääjohtaja Timo Lankinen sekä kauppaneuvos Matti Pörhö.

"En ikinä maanantaina tänne lentokoneella tullessani olisi uskonut, että tämä torstaina loppuisi näin. Täällä on ollut todella hauska kilpailla", Taitajien taitaja Mette Pökelmann hehkui palkitsemisen jälkeen.

Katse EM-kisoihin

Oulun kilpailujen päätteeksi julkistettiin myös Suomen kisajoukkue EuroSkills 2010:een eli ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailuihin, jotka pidetään joulukuussa Portugalin Lissabonissa. Joukkueen nimilistan löydät tiedotteen lopusta.

Lissaboniin lähtijät ovat valikoituneet Suomen edustajiksi valmennuksen ja karsintojen kautta. Tulevien kuukausien aikana kilpailijat osallistuvat maajoukkueleireille luomaan joukkuehenkeä ja harjoittelevat kisoja varten omien alojensa valmentajien johdolla.

Taitaja-pokaali siirtyi Kuopioon

Oulun Taitaja-kisat olivat yleisömenestys. Kolmen päivän aikana Ouluhallissa nuorten ammattilaisten taidonnäytteitä kävi ihailemassa 51 000 henkeä.Päättäjäisissä oli kuitenkin aika siirtää kisaisännyys seuraavaan kaupunkiin.

Oulun Taitaja-vuosi päättyi perinteisin menoin Taitaja-pokaalin luovutukseen seuraavalle kisakaupungille, Kuopiolle. Kuopion kilpailut järjestetään 3.-5.5.2011 ja niihin odotetaan kaikkiaan 40 000 kävijää.

Kilpailujohtaja Sauli Jaara kiitti päättäjäisissä kaikkia kisojen valmisteluun osallistuneita ja eritoten kilpailijoita. Taitaja-pokaalin Jaara luovutti Kuopion projektipäällikölle Illka T. Kemppaiselle.
"Kun vuosi sitten seisoin Ilkan kengissä, ajattelin, että onhan tässä vuosi aikaa. Se meni kuitenkin todella nopeasti. Tämä pokaali velvoittaa onnistumaan erittäin hyvin ja uskon, että Kuopio sen tekee."

Kemppainen puolestaan esitti kiitoksensa Taitaja Oululle ja kertoi tunnelman olevan nyt hyvä, vaikka painoa hartioille alkaakin kerääntyä. "Haluaisin nyt kuitenkin haudata meillä Kuopiossa levinneen fraasin 'Katsotaan sitten Oulun jälkeen'. Nyt on aika siirtää katseet Kuopioon, siellä nähdään!"


Suomen maajoukkue EuroSkills 2010 -kilpailuihin Lissaboniin:
Floristiikka: Jenniina Tiikkainen ja Heini Aunola
Kultaseppä: Eeri Sivonen
Tietokone ja verkot -tiimi: Toni Riepponen, Markus Lintula, Teemu Mikkonen, Daniel Mononen
Verkkosivujen tuottaminen: Drazen Dodik
Painotekniikka: ei vielä valittu
CNC-jyrsintä: Lasse Tuominen
Automaatioasennus: ei vielä valittu
CAD-suunnittelu: Jani Sihvola
Mekatroniikka: Juha-Matti Rossi ja Timo Honkala
Elektroniikka: Ville Viitala ja Jussi Holsti
Viherrakennus: Katja Pesonen, Reetta Höytyä ja Laura Janhunen
Putkiasennus: ei vielä valittu
Sähköasennus: ei vielä valittu
Muuraus: Samu Toivanen
Kattopeltiseppä: Jan Kakko
Maalaus ja tapetointi: Mia Päivärinta
Kuljetustekniikka: Jesse Einistö
Lähihoitaja: Satu Haapalahti ja Iida Malinen
Puhdistuspalvelut: Qua Siu ja Anni Riikonen
Kokki: ei vielä valittu
Ravintolapalvelu: Heidi Tuominen

 
Yhteistyössä:
toyota_fin_small iss_finnrj_fin teknologiateollisuus_fin jalas_fin
oulu_fin electrolux_fin

porho

s-ryhma_fin
oakk luovi osekk_logo_rgb logo4