Ouluhalli tyhjeni Taitajista Tulosta Kerro kaverille
AddThis Social Bookmark Button
TAITAJA 2010 -TIEDOTE                                    30.4.2010

Ouluhalli tyhjeni Taitajista

Eilen päättyneet Taitaja 2010 -kisat onnistuivat järjestäjien mukaan kokonaisuutena hyvin.

Taitaja 2010 -kisat päättyivät eilen Ouluhallissa puolen päivän aikaan ja purkutyöt käynnistettiin saman tien, sillä halli luovutetaan muuhun käyttöön heti tänään perjantaina kello 18.00.

Torstaina jo muutamassa tunnissa Ouluhalliin rakennetut kilpailukeittiöt, kauneushoitolat ja tietokonepisteet olivat kadonneet. Perjantaina puolilta päivin hallin siivous oli jo käynnissä.

"Purku on hyvässä vaiheessa, eikä ongelmia ole ollut", toteaa tapahtuman viestintäpäällikkö Marsa Jurvakainen.

Kilpailujen projektipäällikkö Sauli Jaara arvioi kilpailujen aikana, että purku tulee olemaan yhden sortin Suomen ennätys: purettavana oli muun muassa 20 kilometriä sähköjohtoja, yli kaksi kilometriä vesi- ja viemärijohtoja, tietotekniikkapiuhoja noin kolme kilometriä ja lajiaitoja noin puolitoista kilometriä.

"Lajialueen purkaminen vuorokaudessa oli haaste, mutta aikataulussa ollaan", Jaara toteaa.

Hyvä kokonaisuus

Kilpalujärjestäjien mukaan Taitaja 2010 -oli kokonaisuuten hyvin onnistunut tapahtuma ja kiitosta on tullut paljon.

"Meidän pääprioriteettimme oli, että lajit onnistuvat hyvin ja aikataulut pitävät, ja näissä onnistuimme", Jurvakainen kertoo.

Kilpailujohtaja Jaara totesi tapahtuman torstaisessa tiedotustilaisuudessa, että pieniä ongelmia kisapäivien aikana ilmeni, mutta ne ratkottiin nopeasti.

"Olen aina sanonut, että lentämään opetteleva lintukin putoaa varmasti ensimmäisillä kerroilla, mutta ei se siihen kuole", kisajohtaja kuvaili.

Ensikertalaisesta Taitajien taitaja

”Jag vann en bil!” huudahti vuoden 2010 Taitajien taitajaksi valittu Mette Pökelmann nähdessään valmentajansa palkitsemisen jälkeen.

Axxellin edustajana Hevostenhoito-lajissa kilpaillut Pökelmann osallistui nyt ensimmäistä kertaa Taitaja-kisoihin.

”Tämä oli erittäin hyvä kokemus, vaikkakin jännitti. Kisoissa oppii todella paljon ja tästä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Meillä hevostenhoidossa oli hyvä yhteishenki ja fiilis. Oulussa on ollut tosi hyvät puitteet ja mielestäni kaikki on toiminut hyvin, myös kaksikielisyys”, arvioi ruotsia äidinkielenään puhuva Pökelmann.

Raaseporista kotoisin oleva Pökelmann opiskelee kaksoistutkintoa Axxellissa, Kemiössä. Pökelmann kertoi, ettei hirveästi ehtinyt valmistautua Taitaja-kisoja varten.

”Mette on jo valmiiksi todella hyvä, joten hänen ei tarvinnut paljon erikseen treenata kisoja varten. Tämä kyllä tuntuu upealta ja olen erittäin ylpeä omasta tytöstä”, hehkuttaa Pökelmannin valmentaja Jennie Westerlund.

Yhdeksän-vuotiaasta asti hevosten parissa viihtyneelle Pökelmannille hevosalan opiskelu oli luonnollinen valinta ja nyt kutsumuksen seuraaminen palkittiin.

”Kilpailu oli tiukka ja oli uskomatonta voittaa kultaa. Sitten vielä tämä Taitajien Taitaja, tuntuu ihan mahtavalta”, kertoi häkeltynyt Pökelmann.
 
Yhteistyössä:
toyota_fin_small iss_finnrj_fin teknologiateollisuus_fin jalas_fin
oulu_fin electrolux_fin

porho

s-ryhma_fin
oakk luovi osekk_logo_rgb logo4